16 en 21 mei: openbare repetities

De repetities voor Trijn zijn in volle gang en op 16 en 21 mei is het mogelijk om in Kanaleneiland en Overvecht openbare repetities bij te wonen. Trijn heeft een professionele cast en bij de uitvoering zijn 200 musici uit heel Utrecht betrokken. Voor het eerst zijn hun vorderingen te zien.

Op maandag 16 mei komen in de Triomfatorkerk in Kanaleneiland het Klein OperaKoor en het Utrechtsch Studenten Concert samen om onder leiding van dirigent Roel Vogel en regisseur Jeroen Lopes Cardozo te repeteren. Op zaterdag 21 mei zijn de professionele solisten, onder wie mezzosopraan Karin Strobos in de titelrol van Trijn, voor het eerst te zien als zij in ZIMIHC theater Stefanus repeteren met het Klein OperaKoor onder begeleiding van piano. Voor beide openbare repetities is publiek welkom, toegang is gratis, en Bob Zimmerman en Ruben van Gogh geven een inleiding.

“De repetities zijn al enige tijd gaande, in beslotenheid van onze repetitieruimtes, en het is zo ongelooflijk gaaf om steeds te zien met hoeveel enthousiasme en toewijding, en op wat voor hoog niveau, iedereen zich inzet. We willen dit graag met de stad en met muziekliefhebbers delen. Daarom gunnen we ons publiek de kans om al voor de daadwerkelijke uitvoering kennis te maken met de muziek en het verhaal van Trijn”, aldus Marieke van Dantzig, voorzitter van Stichting Stadsopera Trijn.

De openbare repetities zijn te zien:
maandag 16 mei, 19.00 uur inleiding door Bob Zimmerman en Ruben van Gogh, waarna repetitie 20.00-21.00 uur door Klein OperaKoor en Utrechtsch Studenten Concert, Triomfatorkerk Kanaleneiland, Marco Pololaan 185
zaterdag 21 mei, 15.30 uur inleiding door Bob Zimmerman en Ruben van Gogh, waarna repetitie 16.00-17.00 uur door solisten, Klein OperaKoor en piano, ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2

Voor beide openbare repetities is publiek welkom, toegang is gratis.

Terug naar nieuws