Cast & crew

Trijn wordt uitgevoerd door meer dan 200 Utrechters (solisten, koorleden, kinderen en musici) en nog eens tientallen Utrechtse professionals en vrijwilligers achter de schermen. Profs en amateurs, aanstormend talent en gevestigde namen, kinderen en studenten, wit en zwart, oud en jong. De energie van al deze individuen die zich verbonden voelen met Trijn en met de stad Utrecht, vormt de kracht van Trijn.

Producent

Stichting Stadsopera Trijn

Solisten

Karin Strobos

Trijn van Leemput, verzetsvrouw

Na haar studie aan het Utrechts Conservatorium heeft mezzosopraan Karin Strobos zich ontwikkeld tot een veelzijdige zangeres. Ze werkt samen met de beste orkesten van Nederland en daarbuiten en treedt veelvuldig op in opera’s. Daarnaast geeft ze liederenrecitals en optredens met haar vaste trio met piano en fluit. Karin Strobos won belangrijke prijzen in binnen- en buitenland, zowel voor haar interpretatie van het moderne lied als voor opera.

Lees verder

Erik Slik

Johannes, de man van Trijn

Tenor Erik Slik studeerde, net als Karin Strobos, aan het Utrechts Conservatorium liedkunst en opera. Al gedurende zijn studie werd hij gevraagd voor Nederlandse en Duitse operaproducties. In 2009 behaalde hij de finale van het Christina Deutekom Concours. Van 2012 tot 2014 maakte Erik Slik deel uit van Theater & Philharmonie Thüringen. Sinds 2014 maakt Erik deel uit van vocaal ensemble Frommermann, een close-harmony ensemble in de traditie van de Comedian Harmonists.

Lees verder

Tamar Niamut

Catharijne, de dochter van Trijn

Al op heel jonge leeftijd wist sopraan Tamar Niamut dat zij van haar passie haar beroep wilde maken. Na haar gymnasiumopleiding studeerde zij aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Tamar Niamut heeft vele grote operarollen op haar naam staan, en ook op oratorium- en kamermuziekgebied is zij actief. Een net zo grote passie voelt zij voor zangcoaching. Samen met fysio- en manueel therapeut John Labrie heeft zij een eigen stem-coaching bedrijf, Vox Building.

Lees verder

Aylin Sezer

Maria, de vriendin van Trijn

Sopraan Aylin Sezer behaalde haar master in operazang bij de Dutch National Opera Academy, met een onderscheiding voor ‘exceptional artistic quality’. Ze vertolkte vele operarollen, maar is ook als concertzangeres en oratoriumsolist zeer regelmatig te horen. In 2021 trad zij op tijdens het Prinsengrachtconcert als Violetta bij de Nationale Reisopera.

Lees verder

Marijn Zwitserlood

Karel Stekelveer, garnizoenshoofd

De bariton Marijn Zwitserlood voltooide in 2006 zijn opleiding aan het Conservatorium van Utrecht. Slechts enkele maanden later behaalde hij de tweede prijs op het Christina Deutekom Concours. Sindsdien zingt hij diverse solorollen in operaproducties en in oratoria. Zijn eerste operarol, Dulcamara in Donizetti’s Liefdeselixer, zong hij bij het Klein OperaKoor.

Lees verder

Uitvoerend team

Klein OperaKoor
Utrechtsch Studenten Concert

Artistiek team

Bob Zimmerman

Componist

Componist en arrangeur Bob Zimmerman werd geboren in 1948 in Amsterdam. Hij groeide op in een cultureel gezin en schreef zijn eerste composities al op zevenjarige leeftijd. Bob studeerde klarinet en piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn studie werkte hij voor diverse theaterproducties, waar hij snel naam maakte. Hij werkte van 1982 tot 2002 samen met Seth Gaaikema. Hij is een van de vaste arrangeurs van het Metropole Orkest en componeert voor het Koninklijk Huis. Het meest bekend is hij vanwege de muziek die hij componeerde voor films als De Avonden, Tirza, Süskind en De Nieuwe Wildernis. Bob schreef diverse opera’s.

Lees verder

Ruben van Gogh

Librettist

Librettist Ruben van Gogh is optredend dichter en schrijver van ’te zingen dingen’. Van zijn hand verschenen zeven dichtbundels, drie bloemlezingen, zeven operalibretto’s, twee musicals, drie meezingprogramma’s voor kleuters, een cabaretshow, een lekenpreek en talloze losse liedteksten en vertalingen. Ruben geeft voordrachten op radio en tv, op scholen en in gevangenissen, op literaire festivals, in huiskamers, Carré en telefooncellen. Zijn teksten werden onder meer gezongen door Tania Kross en door 5000 kinderen in IJburg, Amsterdam.

Lees verder

Roel Vogel

Dirigent

Dirigent Roel Vogel studeerde Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde zijn studie met de opleiding Koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos Veldhoven en Jos Vermunt. Zijn diploma behaalde hij met een zelf ontwikkelde muziektheaterproductie. Roel Vogel is vaste dirigent van het Klein OperaKoor en van de Utrechtse Oratorium Vereniging. Daarnaast dirigeert hij bij diverse projecten koren en orkesten. Als vakleerkracht muziek is hij verbonden aan de Vrije School Utrecht.

Lees verder

Jeroen Lopes Cardozo

Regisseur

Jeroen Lopes Cardozo begon zijn professionele loopbaan met de regie van Benjamin Britten’s kerkopera Curlew River. In binnen- en buitenland regisseerde hij opera’s van Mozart, Offenbach, Wagner, Benjamin Britten, Gian-Carlo Menotti, Vaughan Williams, Jean-Philippe Rameau, Purcell, Puccini, Poulenc, Beethoven, Johann Strauss jr. en Monteverdi. Hij werkte met dirigenten als George Pehlivanian, Lawrence Renes, Jaap van Zweden, Arie van Beek, Arjan Tien, Roderick Shaw, Ed Spanjaard, Kenneth Montgomery en Frans Brüggen en onder meer met de volgende orkesten: Residentie Orkest, Het Orkest van de Achttiende Eeuw, het orkest van de Vlaamse Opera en het Radio Filharmonisch Orkest onder andere in Duitsland, Engeland, Ierland, Italië, Spanje, Polen en Frankrijk. Jeroen Lopes Cardozo is ook gevechtschoreograaf. Hij choreografeerde honderden gevechtshandelingen voor theater, film en televisie, zoals Baantjer, Gooische Vrouwen, Karakter, Hamlet en Soldaat van Oranje.

Foto: Roy Beusker

Lees verder

Klein OperaKoor

Het Klein OperaKoor werd in het voorjaar van 1999 opgericht als Klein Operakoor Wilhelminapark door een paar enthousiaste operaminnende Utrechters. De grote toeloop van leden maakte meteen duidelijk dat mooie muziektheaterproducties gerealiseerd konden worden. Aanvankelijk werd er gekozen voor het lichte repertoire, de zogenaamde light operas van het duo Gilbert en Sullivan en van Jacques Offenbach. Het repertoire is inmiddels aangepast met werken van onder anderen Kurt Weil, Mozart, Schubert en Bernstein. Het koor trok volle zalen in de Utrechtse Stadsschouwburg, de Winkel van Sinkel, buiten bij Kasteel Rhijnauwen en in kleinere zalen. In de afgelopen jaren heeft het Klein OperaKoor een stevige reputatie opgebouwd en is het niet meer weg te denken uit het Utrechtse muziekleven.

Utrechtsch Studenten Concert

Het Utrechtsch Studenten Concert werd opgericht in 1823, hetzelfde jaar waarin Beethoven zijn Negende Symfonie voltooide, en dat maakt het USConcert het oudste symfonieorkest van Nederland. Het USConcert heeft in zijn 199 jaar veel beroemdheden mogen verwelkomen en onder meer Franz Liszt, Camille Saint-Saëns en Clara Schumann soleerden bij het orkest. Weliswaar is 199 jaar een lange tijd, het orkest is nog altijd jong: het wordt gevormd door studenten die naast hun studie op hoog niveau musiceren. Het orkest wordt sinds 1996 geleid door dirigent Bas Pollard.

Andere betrokkenen

Jolanda Lanslots, decors
Annelies de Ridder, kostuums
Mike Lathouwers, lichtontwerp
Britt de Bakker, assistent dirigent
Machteld Straatemeijer, regieassistent
Marian Mulder, scriptgirl
Reinder Mulder, repetitor
Sjoerd Brouwer, repetitor

Productiemanagement
Sophie Kroese
Pauline Wittebol

Ondersteunend Productie Team
Frouwkje Bruins
Joep Hanrath
Marjolein Haagsman
Monique Burgers
Wim Brouwer

Catering
Ineke Brunt
Kees Bos

Publiciteit & communicatie
Maarten van Heuven
06 – 41 90 51 67 / [email protected]

Huisstijl & Site
Sem Hak — https://semhak.com

Comité van aanbeveling

Anthony Heidweiler – operamaker
Bart Rutten – directeur Centraal Museum Utrecht
Claudia de Breij – cabaretier
Eline Janssens – kunst in de openbare ruimte
Herman van Veen – muzikant, schrijver, schilder
Henny Yana Diemer – zangpedagoge
Ingmar Heytze – stadsdichter
Jaap Roëll – galeriehouder
Jaap van Hellenberg Hubar – Nationale Opera & Ballet
Johannes Leertouwer – dirigent Nieuwe Philharmonie Utrecht
Jos Stelling – filmregisseur en -producent
Maarten van Rossem – historicus
Marja Kerkhof – directeur Mercis
Peter Smids – oud-directeur Muziekcentrum Vredenburg
Reinild Mees – concertpianiste
Vincent van den Elshout – regisseur

Bestuur Stichting Stadsopera Trijn

Stadsopera Trijn is een initiatief van Stichting Stadsopera Trijn, in het leven geroepen door enkele leden van het Utrechtse Klein OperaKoor.

Marieke van Dantzig – voorzitter
Jan Jur Garvelink – secretaris
Jacqueline Hammacher – penningmeester
Otto Nelemans – PR
Erik van Wijk – externe contacten
Bertine Bouwman – educatieproject

Sponsors

De kosten van dit grote project vragen, naast inkomsten uit recette en fundraising, ook om grotere financiële injecties van partners, cultuurfondsen, sponsors en gulle particuliere gevers. Naast het gratis bijwonen van de voorstelling, een operaboek en een VIP-ontvangst zijn er diverse, al dan niet op maat toegesneden, sponsorpakketten mogelijk.

Meer informatie of vragen over sponsoring of partnership? Ga naar het contactformulier of stuur een mail naar [email protected].

Klik op de onderstaande knop als u wilt bijdragen aan de totstandkoming van stadsopera Trijn.